over ons

Ons verhaal

Wij zijn al jarenlang betrokken bij het bouw- en woningtoezicht. Gaandeweg ondergaan we veranderingen in de industrie en wet- en regelgeving en de markt ontwikkelt een voortschrijdend inzicht. Nu wordt er weer een grote stap gezet met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en de Omgevingswet.

Tussen alle verschillende partijen zit een flinke afstand. We kunnen het vertrouwen verliezen door de strijdige belangen en het gesprek hierover niet aan te gaan. Kiezen om zaken aan de voorkant te regelen door te participeren en faciliteren in plaats van achteraf reageren. Het vergt ook wel flexibiliteit en weerbaarheid om met de dynamiek om te gaan. Er kan wrijving ontstaan door de strijdige belangen. Uiteindelijk wil iedereen hetzelfde eindresultaat: een praktisch gebouw of mooie woning, die veilig is, die voldoet aan de technische eisen en past in een fijne leefomgeving. Ons deskundig personeel staat u met raad en daad terzijde.

We zijn breed onderlegd in de betreffende wet- en regelgeving, en helpen u hieraan te voldoen.

Teamwork

Het bouwen van een woning, gebouw of bouwwerk vergt een groot teameffort. Er zijn behalve u als gemeente veel partijen betrokken, van de opdrachtgever en architecten tot aan de toekomstige bewoners of gebruikers. Onze mensen kunnen als geen ander navigeren tussen al deze partijen en belangen.

We zorgen dat we de neuzen dezelfde kant op krijgen en controleren of de bouwplannen aan het beoogde gebruik, de technische eisen en het beleid voldoen. We controleren de vereiste of gewenste controlepunten en rapporteren het resultaat aan u.